Terre di Leone

cantina sampietrana

Als er één persoon op de wereld is die ik zou betitelen als fanaticus, dan zou ik Federico van Terre di Leone de eer geven. Hij slaapt maar een paar uur per nacht en heeft alles werkelijk tot in de perfectie uitgevoerd. Dat is werkelijk passie. In de plaats Marano in Valpolicella heeft hij als enige 5 hectare met een grondsoort die bestaat uit een soort tufsteen. Die ader loopt alleen door zijn wijngebied en dat heeft hij dus ontdekt. De druiven worden met de hand door Indiase arbeidskrachten geplukt (dunnere vingers!!!) en zelfs de bladeren worden op cruciale plekken gesnoeid. Daar komt bij dat zijn botteling mechanisch is. Alles wordt door zwaartekracht gefilterd en gebotteld. Trouwens, Federico doet alles biologisch en dus zonder gebruik van chemische stoffen of bestrijdingsmiddelen. Zelfs de kurk wordt onder hoge snelheid zodanig gereinigd dat er geen bacteriën meer kunnen zijn. De vaten wijn worden onder de juiste temperatuur en vochtigheid gerijpt en alles is met een zodanige passie en perfectie uitgevoerd, dat het bijna eng is. Als je de ogen van Federico ziet rollen en de trots ziet waarmee hij over zijn wijngaard praat (goed voor totaal 36.000 flessen), dan weet je dat het niet om geld verdienen gaat maar om passie voor wijn. En zo hoort het! Mijns inziens de allerbeste wijnen uit de Valpolicella. Ik heb geen betere geproefd.

shopping_cart arrow_upward