Het is weer lente!

Je merkt het aan alles, dagen worden langer, fluitende vogels in de bomen. Kleuren en geuren komen terug en alles ziet er een stuk lichter uit! De warmte van zware en aardse gerechten maakt meer plaats voor lichter en verfijnder voedsel. Met daarbij frissere en lichtere, vooral witte, wijnen.

 

  

 

Alles wordt weer schoon; de natuur start een nieuwe cyclus, de voorjaarsschoonmaak staat al in de agenda, en ook het gehemelte mag worden schoon gespoeld. Met de eerste viooltjes die in bloei staan is een prima keuze: de Bianco di Custoza met een aroma van viooltjes, citrus en perzik. Je proeft de lente! Deze wijn is fris en delicaat, met mooie zuren en verkwikkend fruit. Goed te combineren met witte vis en vlees of een salade. Wissel dit af met de andere Custoza van Le Tende: de Vigneto Lucillini Custoza. Nog meer verkwikking! Dit is een zachte, elegante en aromatische wijn met een vleugje citrus en erg lekker bij een frisse lente salade! Ook veel frisheid en aroma, met amandel en appel: de Soave Le Bine Longhe van Tessari. Mooie floraal gele kleur, delicaat en mineraal.

Tenslotte, om het plaatje compleet te maken: het aroma van de Grisela Soave van de familie Tessari laat je geloven dat je in een veld met bloemen beland bent. Ook geurt hij naar appels, en vind je mooie zachte tonen van amandel terug. Een mineraalzuivere aperitiefwijn om het gehemelte mee op te frissen tijdens de eerste gang!

Bestel nu deze 4 lentewijnen samen en krijg 10% korting!